Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciálně pedagogické poradenství (KSP / PORA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / PORA - Speciálně pedagogické poradenství, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Koncepce speciálně pedagogického poradenství v České republice a v zahraničí. Struktura sítě speciálně pedagogických poradenských zařízení při školních zařízeních. Poradenská činnost občanských spolků a sdružení. Participace na speciálně pedagogické poradenské činnosti. Formování a specifika rané péče v rámci speciálně pedagogického poradenství.

Získané způsobilosti

Výstupy předmětu vycházejí z dílčího profilu absolventa vztahujícího se k dané disciplíně.

Literatura

BŮŽEK, A., MICHALÍK, J. Informatorim (nejen) o právech dítěte se zřetelem k otázkám výchovy a vzdělávání. Olomouc, 2002. ISBN 80-244-0054-5.Novosad, L. Poradenství pro osoby se zdravotním a sociálním znevýhodněním. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-509-7.Novosad, L. Základy speciálního poradenství. Ped FTU Liberec, 1996.

Požadavky

Splnění podmínek stanovených vyučujícím předmětu na začátku semestru.

Garant

prof. PhDr. PaedDr. Miloň Potměšil, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Mgr. Marie Chrásková, Ph.D.Mgr. Petra Jurkovičová, Ph.D.PaedDr. Mgr. Marie Chrásková, Ph.D.Mgr. Petra Jurkovičová, Ph.D.PhDr. Vojtech Regec, Ph.D.