Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provoz a technologie v domácnosti (KTE / BPPTE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / BPPTE - Provoz a technologie v domácnosti, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozvržení přednášek: Organizace provozu v domácnosti. Bezpečnost a hygiena práce v domácnosti. Inženýrské sítě, vymezení pojmu, struktura. Vodoinstalační systém v domácnosti, bezpečný provoz a údržba. Energetické zdroje, struktura. Energetické zdroje - světelná energie v domácnosti, typy osvětlení. Energetické zdroje - tepelné zdroje, druhy paliva, vytápěcí zařízení. Ekologické a ekonomické aspekty využívání energetických zdrojů v domácnosti. Elektrické spotřebiče v domácnosti: klasifikace, princip činnosti, parametry, zásady údržby a bezpečnosti provozu. Požadavky kladené na přístroje, zařízení a spotřebiče používané v provozu domácnosti. Elektronické zabezpečovací systémy. Mechanické zabezpečovací systémy. Drobná údržba v domácnosti. Organizace provozu v domácnosti (ekonomický provoz, jednoduché operace platebního styku, domácí účetnictví). Rozvržení semináře: Analýza informačních zdrojů ke struktuře inženýrských sítí. Analýza struktury poznatků z problematiky energetických zdrojů. Analýza možností uplatňování ekologických a ekonomických přístupů v procesu využívání energetických zdrojů v rámci provozu domácnosti. Analýza souboru parametrů a požadavků kladených na přístroje, zařízení a spotřebiče používané v provozu domácnosti. Uplatnění zásad údržby a bezpečnosti provozu ve specifikaci na jednotlivé druhy elektrických spotřebičů používaných v provozu domácnosti. Analýza účelu a parametrů jednotlivých druhů zabezpečovacích systémů.Technologie postupů a činností uplatňovaných v rámci drobné údržby v domácnosti. Analýza struktury informací z oblasti ekonomického provozu domácnosti.

Získané způsobilosti

Schopnost provádět základní znalosti z oblasti všeobecného odborného předmětu do výuky na základních školách

Literatura

Vlásek, E. a Mach, P. Drobná domovní údržba. Plzeň : Vydavatelství ZČU, 1998. ISBN 80-7082-465-4.Mlčoch, J. Malá moderní encyklopedie. Praha : Linde, 1997. ISBN 80-7201-055-7.Mošna, F. a kol. Praktické činnosti pro 6.-9. roč. ZŠ. Provoz a údržba domácnosti. Praha : Fortuna, 1997. ISBN 80-7168-476-7.

Požadavky

Podmínky pro udělení kolokvia: Absolvování bloku seminářů (75 % účast). Zpracování seminární práce na zadané téma. Absolvování kolokvia.

Garant

Mgr. Martin Havelka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Havelka, Ph.D.