Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafické programy - CAD 1 (KTE / ICD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / ICD1 - Grafické programy - CAD 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konkrétní témata:Grafické programy CAD, jejich technologie a možnosti využití. Etapy výroby a jim odpovídající systémy počítačové podpory, možnosti technologie CAD, dělení programů CAD s ohledem na možnosti využití, popis možností programů využívajících 2D, 2.5D a 3D technologii, rastrová a vektorová grafika.Známější CAD systémy dostupné na našem trhu. Vyjmenování jednotlivých CAD systémů, popis možností jednotlivých CAD systému, především s ohledem na jejich možnosti použití v 2D a 3D grafice, systémové nároky jednotlivých systémů, operační systémy, v nichž jednotlivé systémy pracují, modulové uspořádání CAD systémů.Grafický systém AutoCAD 2013 a popis jeho činnosti. Obecný popis programu a možnosti jeho využití, možnosti ovládání programu AutoCAD, popis pracovního panelu programu, pracovní nabídka a její součásti, způsoby zobrazování v systému AutoCAD (2D a 3D), možnosti archivace výkresů.Použití grafického systému AutoCAD 2008 pro vytváření 2D výkresové dokumentace. Jednotlivé nástroje pro vytváření základních rovinných obrazců. Nástroje pro editaci a úpravu rovinných útvarů. Možnosti určování rozměrových podrobností (kótování, popisování a tolerance). Možnosti vyplňování rovinných útvarů šrafováním.Použití grafického systému AutoCAD 2013 pro vytváření 3D výkresové dokumentace. Jednotlivé nástroje pro vytváření základních prostorových těles a ploch. Nástroje pro editaci a úpravu prostorových objektů. Možnosti stínování a manipulace s prostorovými objekty. Způsoby využití rovinných obrazců pro generování prostorových těles.

Získané způsobilosti

Osvojit si základní dovednosti při práci se systémem AutoCAD. Studenti budou schopni vytvářet výkresovou dokumentaci v systému AutoCAD a to jak ve 2D, tak i 3D prostoru.

Literatura

Píša, Z. AutoCAD 2000 efektivně. Brno : CCB, 1999. ISBN 80-85825-38-4.Omura, G. AutoCAD 2000: podrobný průvodce. Praha : Grada, 1999. ISBN 80-7169-874-1.Klement, M. Grafické programy a multumédia - AutoCAD 2000. Olomouc, Vydavatelství UP. 214 s., 2003. ISBN 80-244-0317-X.Omura George. AutoCAD 2002. Publishing ,a.s., 2009.

Požadavky

Samostatné vypracování projektu dle zadání.Samostatné vytváření 2D výkresů.Samostatné vytváření 3D výkresů.

Garant

doc. PhDr. Milan Klement, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Milan Klement, Ph.D.