Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inform. a komun. techn. ve vzdělávání (KTE / IKTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / IKTV - Inform. a komun. techn. ve vzdělávání, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Informační a komunikační technologie, jejich rozdělení. Typy komunikačních médií, rozdělení sítí podle různých hledisek, výhody a nevýhody, síťové operační systémy. Stavba a provoz počítačové sítě, správa lokální sítě, dálková síť WAN. Internet - charakteristika, Internet jako komunikační nástroj. Důležitý akcent je položen do oblasti komunikačních technologií (zpracování a přenos signálů, bezdrátová a mobilní komunikace, úzkopásmové a širikopásmové sítě, bezdrátové systémy přenosu dat, interaktivní televize, mobilní komunikace, internetová telefonie, vysokorychlostní komunikace, apod.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by studenti měli být schopni:- definovat základní pojmy z oblasti IT a vysvětlit vzájemné vztahy mezi nimi,- orientovat se v základní problematice počítačových sítí (zvláště s ohledem na profil absolventa) a v hardwarové a softwarové stavbě PC.

Literatura

Kropáč, J., Kubíček, Z., Chráska, M., Havelka, M. Informační technologie ve škole. In Oborové didaktiky (text pro účastníky korespondenčního studia). Olomouc : PdF UP, s. 116-138, 2002. Stoffová, V. a kol. Informatika, informačné technológie a výpočtová technika. Terminologický a výkladový slovník. Nitra : FPV UKF. 230 s., 2001. ISBN 80-8050-450-4.Kubica, J. Internet efektivně. Brno : CCB s.r.o. , 1997. Kořínek, M. a Kmoníček, J. Novell NetWare 4.x. České Budějovice : KOPP, 314 s., 1996. ISBN 80-85828-73-1.Slavík, J. a Novák, J. Počítač jako pomocník učitele. Praha : Portál. 119 s., 1997. ISBN 80-7178-149-5.Bárta, J. Úvod do počítačových sítí. České Budějovice : KOPP, 1997. ISBN 80-7232-002-5.

Požadavky

Test znalosti a dovednosti odpovídající předmětu "Informatika a výpočetní technika" na střední škole.

Garant

prof. Ing. Veronika Stoffová, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Veronika Stoffová, CSc.Mgr. Jan Kubrický, Ph.D.prof. Ing. Veronika Stoffová, CSc.