Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnost práce (KTE / KIBEZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / KIBEZ - Bezpečnost práce, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu lze shrnout do následujících témat:základní předpisy ČR pro oblast BOZP s akcentem na sféru školství,všeobecné požadavky bezpečnosti práce,rizika, vyhledávání a identifikování rizikpravidla první pomoci při úrazu,požární ochrana,hygiena práce,bezpečnostní předpisy a zásady v oblasti elektrotechniky,revize a kontrola ručního elektrického nářadí a kontrola elektrických spotřebičů.Studenti budou absolvovat celkem tři blokové části výuky během výukového semestru v rozsahu 4 presenčních výukových jednotek.Disciplína je studentům dostupná prostřednictvím LMS systému Unifor (http://unifor.upol.cz/pedagogicka/unifor/logon.php, http://www.upol.cz/fakulty/pdf/e-learning/).Pro prohlížení je k dispozici uživatelský účet:- uživatelské jméno: akreditace- uživatelské heslo: pdfKaždý výukový blok je ukončen souhrnným opakováním probírané látky.Způsob ukončení odpovídá způsobu ukončení v presenční formě studia - tj. zápočtovým testem.

Získané způsobilosti

Student bude způsobilý vysvětlit základní pojmy bezpečnosti práce, osvojí si zásady bezpečné práce s technikou a přístroji, aby si vštípil základy bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) obecně.

Literatura

Časopisy. Bezpečnost a hygiena práce. Praha : ASPI. Serafín, Č. Bezpečnost a hygiena práce (studijní opora). Olomouc : VUP, 62 s., 2008. ISBN 9788024420950.Bydžovský, J. První pomoc. Praha Grada Publisching, 2006. ISBN 80-247-0099-9.Otáhal, A. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci. Ostrava : VŠB-TU, 1996. Kloub, J. Bezpečnost práce v regionálním školství : včetně dotazů a odpovědí. Praha : Aspi, 2005. Kropáč, J. Bezpečnost při práci na strojích pro učitele technických předmětů. Olomouc : VUP, 1986. BOZP. BOZP a hygiena ve škole. CD-ROM. Nový Bydžov : ATRE, 2004. nullVojta, Z. Osobní ochranné pracovní prostředky (použití v praxi). Ostrava : Montanex, 1997. JABŮRKOVÁ, V., & VLČKOVÁ, V. Pedagogický pracovník mezi paragrafy. Olomouc: HANEX, 2005. Kropáč, J. Pojetí výuky o bezpečnosti práce ve všeobecném technickém vzdělávání. Olomouc : UP, 1998. ISBN 80-7067-909-3.http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/

Požadavky

Test

Garant

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.