Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační a didaktická technika (KTE / KIDT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / KIDT - Informační a didaktická technika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti budou schopni vyhledávat informace na Internetu a tyto informace (texty, obrázky, tabulky) potom dokáží příslušným způsobem upravovat a používat pro vytváření vlastních výukových dokumentů či edukačních konstruktů. Dokáží též pracovat s jednoduchými grafickými programy. V textovém procesoru MS WORD (nebo obdobném) jsou schopni doplnit text hotovým nebo nově vytvořeným obrázkem, dále musí ovládat tvorbu tabulek a grafů v programu MS EXCEL. Vytvoří kratší výukovou prezentaci. Uživatelsky umí pracovat s antivirovým programem a znají zásady bezpečné práce s PC. Pozornost je věnována též výukovým programům vhodným k použití na základní škole a získávání informací ze serverů se školskou problematikou.Možnosti využití interaktivní tabule v práci učitele, tvorba vlastních výukových materiálů v programu Activ Studio 3.

Literatura

CHRÁSKA, M. Informační technologie ve škole. In Kropáč, J. a kol. Didaktika technických předmětů : vybrané kapitoly. Olomouc: UP, s. 127-177, 2004. ISBN 80-244-0848-1.Kubica, J. Internet efektivně. Brno : CCB s.r.o. 188 s., 1997. ISBN 80-85825-20-1.Magera, I. Microsoft Office PowerPoint 2003 : podrobná uživatelská příručka. Brno : CP Books, 2005. ISBN 80-251-0398-6.Klement, M. Microsoft Windows XP a Microsoft Office XP. Olomouc: UP, 2005. ISBN 80-244-1081-8.KLEMENT, M. Výpočetní technika: hardware a software. Olomouc : UP. 124 s., 2001. ISBN 80-244-0316-1.

Požadavky

Znalost základů práce s ICT na rozšířené uživatelské úrovni. Úspěšné zvládnutí výstupního testu z oblasti využití ICT v edukačním prostředí. Vypracování vlastní výukové prezentace v programu MS PowerPoint. Vypracování vlastního výukového materiálu v programu Activ Studio 3.

Garant

doc. PhDr. Miroslav Chráska, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Miroslav Chráska, Ph.D.