Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrotechnika II. (KTE / KIET2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / KIET2 - Elektrotechnika II., Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášené jsou zejména následující témata:obvody střídavého proudu, trojfázová soustava třívodičová a čtyřvodičová, fázorové diagramy,měřicí přístroje analogové a digitální, a měřicí metody,elektrické stroje - transformátory, autotransformátory a přístrojové transformátory, asynchronní, synchronní a stejnosměrné stroje,elektrické pohony,elektrické přístroje, přenos a rozvod elektrické energie, bytový rozvod.Pro oblast cvičení jsou zvoleny tyto oblasti:výpočet jednofázových a trojfázových obvodů střídavého proudu,výpočet elektrických strojů, návrh transformátoru nízkého napětí.Studenti budou absolvovat celkem pět blokových částí výuky během výukového semestru v rozsahu 4 presenčních výukových jednotek.Disciplína je studentům dostupná prostřednictvím LMS systému Unifor

Získané způsobilosti

Student si prohloubí a rozšíří znalosti v oboru elektrotechnika o oblast elektrických strojů, přístrojů a elektroenergetiky.

Literatura

Uhlíř, I. a kol. Elektrotechnika. Praha : ČVUT, 1998. Smejkal, J. a kol. Elektrotechnika. Brno : VUT, 1991. Šoral, J. Elektrotechnika I. - III. Ostrava : VŠB-TU, 1987. Serafín, Č. Elektrotechnika II. Studijní opora. Olomouc : UP, 2009. Bastian, P. a kol. Praktická elektrotechnika. Praha : Europa - Sobotáles, 2004. Dvořáková, I. Teoretická elektrotechnika : cvičení. Olomouc : VUP, 2001. Černický, F. Úlohy z elektrotechniky. Praha : SPN, 1971. www: http://sweb.czwww:http://jsmilek.cz/skripta%20pdf/mereni%201%20merici%20pristroje%20skripta.pdfwww: http://www.jsmilek.cz/http://fo.cuni.cz/texty/indukce.pdfVladař, J. a Zelenka, J. Elektrotechnika a silnoproudá elektronika. Praha : SNTL, 1986. www: http://fei1.vsb.cz/

Požadavky

- Dva písemné testy a semestrální práce na téma: "Návrh transformátoru nn".- Podmínkou je absolvování předmětu Elektrotechnika I.

Garant

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.

Vyučující

doc. PhDr. Miroslav Chráska, Ph.D.doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.