Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z elektrotechniky (KTE / KIPET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / KIPET - Praktikum z elektrotechniky, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Probírané úlohy:měřící přístroje, základní měřící postupy, chyby a přesnost měření,sestavení elektrických obvodů, modelování,měření odporu Ohmovou metodou a Srovnávací metodou,stejnosměrné obvody a nelineární obvody,jednofázové střídavé obvody a výkon střídavého proudu, parametry obvodu a určení pasivních součástek v obvodu,kontrola třídy přesnosti analogového univerzálního měřícího přístroje.Studenti budou absolvovat celkem dvě blokové části výuky během výukového semestru v rozsahu 4 presenčních výukových jednotek. Každý výukový blok je ukončen souhrnným opakováním probírané látky.

Získané způsobilosti

Osvojit si základní dovednosti v laboratorní technice a seznámit se se základními metodami a postupy práce v laboratoři. Studenti ovládají základní metody práce a postupy v laboratoři. Studenti aplikují teoretické poznatky na modelové situace při práci v laboratoři.

Literatura

Serafín, Č. Bezpečnost práce (studijní opora). Olomouc : UP, 2009. Kolektiv KEM. Elektrická měření - návody do cvičení, zadávání. Ostrava : VŠB-TU, 1997. Bičovská, B. aj. Elektrická měření I. Návody do cvičení II. Teorie k úlohám. Ostrava : VŠB-TU, 1997. Fiala, M., Vrožina, M. aj. Elektrotechnická měření I. Praha : SNTL, 1984. Červenka, J. aj. Praktické činnosti - Elektrotechnika kolem nás. Praha : Fortuna, 1997. Mikošek, M. Technické praktikum z elektrotechniky. Ostrava : PdF, 1993. Serafín, Č. Technické praktikum z elektrotechniky a elektroniky. Olomouc : VUP, 2001. Klepš, Z., Novák, F. aj. Tvorba technické dokumentace. Praha : ČVUT, 1990. www:http://jsmilek.cz/skripta%20pdf/mereni%201%20merici%20pristroje%20skripta.pdfhttp://www.kfy.zcu.cz/prakt/prakt.htmSlavík, M. Měřící přístrojová technika. Liberec : VŠST, 1994. Technická. Technická dokumentace k systému ISES. Praha : Fy Učební pomůcky PC-IN/OUT, 2008. Technická. Technická dokumentace k systému uLab. Praha : Fy RC-přístroje pro vzdělávání, 2008.

Požadavky

Protokoly z realizovaných měření.Způsob ukončení odpovídá způsobu ukončení v presenční formě studia - tj. zápočtovým testem.

Garant

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.