Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistické zpracování dat (KTE / KISZD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / KISZD - Statistické zpracování dat, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konkrétní témata:1. Základy Microsoft Excel2. Rozšiřující možnosti kontingenčních tabulek3. Vyhledávací funkce - vyhledávání dat v datových skladech4. Podmíněné formátování dat5. Možnosti ověřování vstupních dat - omezení vstupu dat6. Grafy7. Základní statistické funkce pro výpočet odhadů8. Tvorba variantních tabulek - scénáře9. Vkládání ovládacích prvků na list10. Vytváření skupin a možnosti načtení textového souboru do Excelu11. Některé obecně použitelné funkce v příkladech12. Finanční funkce v příkladech13. Úroková míra14. Komplexní příklad - Rozbor mezd.Uvedený studijní předmět spadá do tematického okruhu "Moderní technologie - aktuální informace, užití ve škole", "Užití ICT při zpracování statistických dat" a "Využití počítače ve vzdělávacím procesu". Je realizován distanční formou studia v rozsahu 2 presenčních hodin úvodních tutoriálů a 24 hodin samostudia dvou studijních disciplín.Jedná se o tyto disciplíny: Úvod do statistického zpracování dat v MS Excel, Pokročilé techniky statistického zpracování dat v MS ExcelDisciplíny jsou studentům dostupné prostřednictvím LMS systému Unifor (http://unifor.upol.cz/pedagogicka/unifor/logon.php) a obsahují nejen textový, ale i interaktivní a multimediální obsah (animace apod.). Disciplíny také obsahují autoevaluační testy pro samostatné, ale také řízené ověřování získaných znalostí a dovedností. Předmět je ukončen zápočtem realizovaným elektronickým testováním v rámci LMS Unifor.

Literatura

Kubálek, T. Microsoft Office 97 - manažérská informatika. Praha : VŠE, 132 s., 1998. ISBN 80-7079-309-0.Kubálek, T. Microsoft Office 97 - učebnice pro pokročilé. Praha : Computer Press, 440 s.80-7226-063-4, 1998. Klement, M. Microsoft Windows XP a Microsoft Office XP. Olomouc: UP, 2005. ISBN 80-244-1081-8.Kubálek, T., Švecová, L. MS Office XP. Manažerská informatika. Databázový systém MS Access, verze 2002CZ. VŠE Praha, 2003. Benáčanová, H. Tabulkové procesory. Praha : Oeconomica, 212 s., 2003. ISBN 80-245-0601-7.Microsoft. Microsoft office XP Resource Kit (překlad D. Krásenský, L. Valík, V. Matějů). Praha : Computer Press, 2001.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem realizovaným elektronickým testováním v rámci LMS Unifor.

Garant

PhDr. PaedDr. Jiří Dostál, Ph.D.

Vyučující

PhDr. PaedDr. Jiří Dostál, Ph.D.doc. PhDr. Miroslav Chráska, Ph.D.