Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické praktikum B (KTE / KITPB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / KITPB - Technické praktikum B, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na rozvoj praktických dovedností při využití CAD systémů návrhů výrobků a následném ručním a strojním obrábění kovu. Studenti si vytvářejí návyků bezpečné práce, jsou seznamováni s moderními obráběcími stroji a mechanismy a jejich funkcemi. Cílem je dokonalé ovládání a správné používání nástrojů a strojů pro obrábění kovů, dále získání praktických zkušeností při práci na točivých strojích, jejich seřizování a údržba.Studenti budou absolvovat celkem tři blokové části výuky během výukového semestru v rozsahu 4 presenčních výukových jednotek. Každý výukový blok je ukončen souhrnným opakováním probírané látky.

Získané způsobilosti

Student bude zůsobilý k praktickým dovednostem s vybranými materiály.

Literatura

Kropáč, J. Bezpečnost a hygiena práce pro učitele technických předmětů. Olomouc : UP, 1984. Serafín, Č. Bezpečnost práce (studijní opora). Olomouc : UP, 2009. Kropáč, J. Bezpečnost při práci na strojích pro učitele technických předmětů. Olomouc : VUP, 1986. Švercl, J. Konstrukce, rozviny a střihy výrobků z plechu. Praha : Scientia, 2002. Řasa, G. Strojírenská technologie 3. Praha : Scientia, 2002. Švagr, J. a Vojtík, J. Technologie ručního zpracování kovu. Praha : SNTL, 1985. Frischherz, A. Piegler, H. aj. Technologie zpracování kovů - Příklady. Praha : SNTL, 1996. ISBN 80-902110-2-X.Frischherz, A. a SKOP, P. Technologie zpracování kovů 1 a 2. Praha : SNTL, 1999. ISBN 80-902110-7-0.Barffová, V. aj. Velká kniha pro malé mistry 1.-4. Praha : Ikar, 1995-1998, 1998.

Požadavky

Seminární práce - výrobek s výkresovou dokumentací.Způsob ukončení odpovídá způsobu ukončení v presenční formě studia - tj. zápočtovým testem.

Garant

Mgr. Luděk Kvapil, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Milan Klement, Ph.D.Mgr. Luděk Kvapil, Ph.D.