Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiály a technologie III. (KTE / KMTE3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / KMTE3 - Materiály a technologie III., Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezentace obecně zaměřených technologických poznatků - přehled o procesech společenské výroby (v tomto semestru preference strojírenství). Technologie, charakteristika, členění. Vstupy do technologických činností. Slévárenství. Prášková metalurgie. Tváření - kovy, plasty. Dělení materiálů. Teoretické základy obrábění, specifika obrábění jednotlivých druhů materiálů. Svařování, pájení, lepení. Vytváření vrstev. Změna vlastností materiálů. Výstupy z technologických činností. Cvičení laboratorního typu zaměřená na kontrolu výroby a na praktické seznámení s podstatou a průběhem technologických činností, dále cvičení zaměřená na upřesnění průběhu a hlubší poznání technologických činností. Je zde návaznost na Technické praktikum I. a následně v předmětech Technické praktikum II. a III.

Literatura

Nutsch, W. aj. Příručka pro truhláře. Praha : Sobotáles. 540 s., 1999. ISBN 80-85920-60-3.Hluchý, M. Strojírenská technologie II. Praha : SNTL, 1979. Němec, D. Strojírenská technologie 3. Praha : SPN, 1988. Kropáč, J. Technická měření a zkoušky. Olomouc : UP, 1986. Pilous, V. Technologie kovových materiálů. Plzeň : ZČU, 2001. Frischherz, A. Piegler, H. aj. Technologie zpracování kovů - Příklady. Praha : SNTL, 1996. ISBN 80-902110-2-X.Frischherz, A. a SKOP, P. Technologie zpracování kovů 1 a 2. Praha : SNTL, 1999. ISBN 80-902110-7-0.http://ime.fme.vutbr.cz/studijni%20opory.html

Požadavky

Na základě distančního textu předložit vypracované kontrolní otázky a úkoly. KROPÁČ, J. Technické materiály pro učitele - obecné základy (studijní opora). Olomouc : UP (v tisku)

Garant

doc. PaedDr. Jiří Kropáč, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Jiří Kropáč, CSc.doc. PaedDr. Jiří Kropáč, CSc.