Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové modelování a simulace (KTE / KPMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / KPMS - Počítačové modelování a simulace, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah predmetu: Systém, prvok systému, subsystém a ich štruktúra. Dynamický deterministický systém, stochastický systém, spojité a diskrétne systémy. Modelovanie a simulácia diskrétnych systémov: generátory náhodných čísel, vlastnosti náhodných procesov. Metóda Monte Carlo. Analytické riešenie diskrétnych systémov. Systémy hromadnej obsluhy - siete systémov hromadnej obsluhy a ich analytické a simulačné riešenie. Implementácia systémov na počítači, simulačné protokoly. Dynamické spojité systémy - ich identifikácia a opis. Modelovanie a simulácia spojitých systémov, analytické riešenie spojitých systémov. Modelovanie a modely v edukácii. Animačno-simulačné modely v prezentovaní objektu vyučovania.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s praktickým použitím a využitím počítače pro potřeby učitele.Dokáží též pracovat s jednoduchými grafickými programy. V textovém procesoru MS WORD (nebo obdobném) jsou schopni doplnit text hotovým nebo nově vytvořeným obrázkem, dále musí ovládat tvorbu tabulek a grafů v programu MS EXCEL.

Literatura

Stoffová, V. a kol. Informatika, informačné technológie a výpočtová technika. Terminologický a výkladový slovník. Nitra : FPV UKF. 230 s., 2001. ISBN 80-8050-450-4.Rábová, Z. a kol. Modelování a simulace. Brno : VUT, 1992. Šafařík, J., Štofová, V., Cvik, P. Modelovanie a simulácia. Bratislava : EF SVŠT, 1984. Zítek, P. Simulace dynamických systémů. Praha : SNTL, 1990. Kuneš, J., Vavroch, O., Franta, V. Základy modelování. Praha : SNTL, 1989.

Požadavky

Účast na cvičení. Zpracování projektu.

Garant

prof. Ing. Veronika Stoffová, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Milan Klement, Ph.D.prof. Ing. Veronika Stoffová, CSc.