Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z elektroniky (KTE / KPREI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / KPREI - Praktikum z elektroniky, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Okruhy: - návrh tištěného spoje a práce s pájkou, využití počítače pro návrh obvodů (Formica), - měřící postupy v polovodičové technice, simulace obvodů (Electronic Workbench, Edison), - návrh a měření jednofázového neřízeného usměrňovače, - měření na tyristorech, tranzistorech a analogových integrovaných obvodech, - měření frekvenčních charakteristik.

Získané způsobilosti

Osvojit si základní dovednosti v laboratorní technice a seznámit se se základními metodami a postupy práce v laboratoři. Studenti ovládají základní metody práce a postupy v laboratoři. Studenti aplikují teoretické poznatky na modelové situace při práci v laboratoři.

Literatura

Kolektiv KEM. Elektrická měření - návody do cvičení, zadávání. Ostrava : VŠB-TU, 1997. Bičovská, B. aj. Elektrická měření I. Návody do cvičení II. Teorie k úlohám. Ostrava : VŠB-TU, 1997. http://www.ped.muni.cz/wtech/elearning/PET/pet-mereni.pdfSlavík, M. Měřící přístrojová technika. Liberec : VŠST, 1994. Serafín, Č. Technické praktikum z elektrotechniky a elektroniky. Olomouc : VUP, 2001. Klepš, Z. aj. Tvorba technické dokumentace. Praha : ČVUT, 1990. ČERVENKA, J. a kol. Praktické činnosti - Elektrotechnika kolem nás. Praha, 1997.

Požadavky

Protokoly o realizovaných měření.

Garant

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.