Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciálně didaktické praktikum I. (KTE / KSPD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / KSPD1 - Speciálně didaktické praktikum I., Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento předmět zahrnuje zejména okruhy: - základní pojmy a kategorie z oblasti elektrotechnických stavebnic, didaktika a didaktická příprava učitele na výuku v laboratoři s přihlédnutím na elektrostavebnice; - elektrotechnické stavebnice a školská praxe, seznámení se základními typy elektrostavebnic pro vzdělávání i volný čas.

Získané způsobilosti

Osvojit si základní dovednosti v laboratorní technice a seznámit se se základními metodami a postupy práce v laboratoři. Studenti ovládají základní metody práce a postupy v laboratoři. Studenti aplikují teoretické poznatky na modelové situace při práci v laboratoři.

Literatura

Křenek, M. a Kotrbová, A. Elektronika v technických pracích 8. ročníku ZŠ. Praha : SPN, 1985. Serafín, Č., Havelka, M. Konstrukční a elektrotechnické stavebnice ve výuce obecně technického předmětu. Olomouc : UP, 2003. Červenka, J. aj. Praktické činnosti - Elektrotechnika kolem nás. Praha : Fortuna, 1997. Fiala, F. Speciální praktikum z elektrotechniky. Ústí n.L. : PdF, 1982. Mikošek, M. Technické praktikum z elektrotechniky. Ostrava : PdF, 1993.

Požadavky

Didakticky zpracované protokoly z měření v podobě návodek pro učitele, praktický test.

Garant

Mgr. Martin Havelka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Havelka, Ph.D.RNDr. Miroslav Janu, Ph.D.Mgr. Luděk Kvapil, Ph.D.