Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kultura bydlení a odívání (KTE / KUBOM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / KUBOM - Kultura bydlení a odívání, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hmotná kultura a její význam v životě člověka,Historie kultury bydlení,Kultura bydlení jako součást životního prostředí v 21. století,Estetické, ekologické a ergonomické principy v kontextu kultury bydleníOdívání jako kulturní a humanizační aspekt,Odívání jako fenomén 21. století.

Získané způsobilosti

Student bude způsobilý k praktickým individuálním činnostem

Literatura

KAVINA, K. Zbožíznalství textilního, oděvního a kožedělného zboží. Praha. VONDROUŠKOVÁ, A. aj. Tradice lidové tvorby. Praha : Artia, 1988. 191 s. Encyklopedie ručních prací. Praha : Ikar, 1996. 255 s. JIRÁSKOVÁ, aj. Moderní interer. Hradec Králové : Paradise Studio, 1998. 205 s. ISBN 80-2038-053-2. KALÁBOVÁ, M. aj. Odívání I. Praha : Fortuna, 1992. 95 s. ISBN 80-7168-024-1.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, úspěšné zvládnutí praktických činností a úkolů z oblasti kultury bydlení a odívání; zpracování materiálů a metodických postupů včetně finálních výrobků; výrobek z vybrané části učiva.

Garant

Mgr. Pavlína Částková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavlína Částková, Ph.D.Mgr. Pavlína Částková, Ph.D.