Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní technologie (KTE / MOTE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / MOTE - Moderní technologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V předmětu Moderní technologie budou studenti seznámeni s principy a aplikačními možnostmi moderních technologických procesů, např. technologií založených na interakci látek s elektromagnetickým polem, různými druhy záření, kosmickou technologií, nanotechnologií apod. Vhled do problematiky moderních technologií je zaměřen i zpracování různých materiálů s bližším zaměřením na technologie strojírenské. Význam a trendy technologického pokroku. Širší souvislosti modernizace technologií. Netradiční metody obrábění - elektroerozivní, laserem, plazmou atp., popř. elektrochemické obrábění. Moderní způsoby lisování - rychlostní, tlakové atp. Ultrazvukové technologie. Inovace slévárenství a tepelného zpracování. Ekotechnologie.

Získané způsobilosti

Student je schopen zařadit vybrané problémy z oblasti moderních technologií do výuky obecně technického předmětu na ZŠ a odborného technického předmětu na SŠ.

Literatura

Vasilko, K. aj. Nové materiály a technológie ich spracovania. Bratislava : Alfa. 368 s., 1990. Rychlíková, B. Průmysl a životní prostředí. Ostrava : PdF OU, 1994. ISBN 80-7042-076-6.Šesták, J. aj. Speciální technologie a materiály. Praha : Academia, 1993. ISBN 80-200-0148-4.Kalendová, A. Technologie nátěrových hmot. Povrchové úpravy a předúpravy materiálů. 2003. ISBN 80-7194-555-2.Štěpek, J., Zerlinger, J., Kuta, A. Technologie zpracování a vlastnosti plastů. Praha : SNTL. 638 s., 1989. nullnull

Požadavky

Zpracování a přednes seminární práce, diskuse, zkouška

Garant

Mgr. Martin Havelka, Ph.D.doc. PaedDr. Jiří Kropáč, CSc.

Vyučující

Mgr. Martin Havelka, Ph.D.doc. PaedDr. Jiří Kropáč, CSc.Mgr. Martin Havelka, Ph.D.doc. PaedDr. Jiří Kropáč, CSc.