Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z elektrotechniky (KTE / PRELT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / PRELT - Praktikum z elektrotechniky, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Realizovány jsou úlohy: - měřicí přístroje - základní měřicí postupy, chyby a přesnost měření; - sestavení modelu elektrických obvodů; - měření odporu Ohmovou metodou a Srovnávací metodou; - stejnosměrné obvody, lineární a nelineární obvody; - jednofázové střídavé obvody a výkon střídavého proudu, parametry obvodu a určení pasivních součástek v obvodu; - kontrola třídy přesnosti analogového měřícího přístroje; - ovládání osvětlení s více míst, bytová instalace.

Získané způsobilosti

Student bude seznámen např. s návrhem tištěných spojů a to i s využitím výpočetní techniky jak pro návrh obvodů, tak také pro měření a simulaci, návrh a měření jednofázového neřízeného usměrňovače,

Literatura

Serafín, Č. Bezpečnost práce (studijní opora). Olomouc : UP, 2009. Kolektiv KEM. Elektrická měření - návody do cvičení, zadávání. Ostrava : VŠB-TU, 1997. Bičovská, B. aj. Elektrická měření I. Návody do cvičení II. Teorie k úlohám. Ostrava : VŠB-TU, 1997. http://www.jsmilek.cz/skripta%20pdf/Fiala, M. aj. Elektrotechnická měření I. Praha : SNTL, 1984. http://www.kfy.zcu.cz/prakt/prakt.htmSlavík, M. Měřící přístrojová technika. Liberec : VŠST, 1994. Červenka, J. aj. Praktické činnosti - Elektrotechnika kolem nás. Praha : Fortuna, 1997. Kolektiv autorů. Technická dokumentace k systému ISES. Praha : Fy Učební pomůcky PC-IN/OUT. Kolektiv autorů. Technická dokumentace k systému uLab. Praha : Fy RC-přístroje pro vzdělávání. Mikošek, M. Technické praktikum z elektrotechniky. Ostrava : PdF, 1993. Serafín, Č. Technické praktikum z elektrotechniky a elektroniky. Olomouc : VUP, 2001. Klepš, Z. aj. Tvorba technické dokumentace. Praha : ČVUT, 1990.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu:1. Předložit kontrolní sešit s přípravou na protokoly.2. Odměřit všechny předepsané úlohy a odevzdat správně vypracované protokoly, které jsou hodnoceny dle bodového systému.Bodový systém: Studenti jsou povinni odměřit všechny předepsané úlohy a odevzdat správně vypracované protokoly, které musí obsahovat následující body s bodovým hodnocením:- zadání úlohy + schéma zapojení - 0,5 bodu,- teoretický rozbor - 2 body,- seznam měřicích přístrojů - 0,5 bodu,- postup měření - 1 bod,- tabulky, příklad výpočtu, grafické zpracování - 4 body,- závěr - 1 bod,- hodnocení protokolu po grafické stránce - 1 bod.Celkem maximální počet bodů za úlohu - 10 bodů Praktikum je ukončeno zápočtem na základě počtu získaných bodů za semestr. V průběhu semestru studenti odměří 10 úloh. Minimální počet bodů za úlohu - 6 bodů. Minimum pro získání zápočtu - 60 bodů + odevzdání všech protokolů o měření.

Garant

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.