Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciálně didaktické praktikum II. (KTE / SPDP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / SPDP2 - Speciálně didaktické praktikum II., Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Problematika BOZP, Praktické činnosti, základní pojmy a kategorie z oblasti stavebnic, příprava učitele na výuku v laboratoři, stavebnice a školská praxe, pojetí stavebnic řady LEGO Dacta, vývojové prostředí a programovací software ROBOLAB, tvorba jednotlivých projektů s použitím jednotlivých souprav LEGO Dacta - vytváření funkčních modelů a příslušného didaktického materiálu pro výuku konkrétního tématu na ZŠ/SŠ - tvorba vlastního námětového listu v prostředí aplikace LEGO Designer, zásady tvorby didaktického materiálu pro práci s konstrukčními stavebnicemi.

Získané způsobilosti

Student je schopen didakticky správně ve výuce využívat vybrané moderní materiální didaktické prostředky.

Literatura

Havelka, M. a Serafín, Č. Konstrukční a elektrotechnické stavebnice ve výuce obecně technického předmětu. Olomouc : VUP, 2003. ISBN 80-244-0647-0.Firemní katalogy učebních pomůcek domácí, zahraniční. Návody pro práci s vybranými mechanickými stavebnicemi.

Požadavky

100 % účast ve cvičeních, odevzdání seminární práce (včas a v požadované kvalitě), prezentace, diskuse.

Garant

Mgr. Martin Havelka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Havelka, Ph.D.