Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická výchova M3 (KTE / TEM3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / TEM3 - Technická výchova M3, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V souladu s teoretickými ponatky přírodních a společenských věd prohloubit znalosti o funkčnosti materálů a jejich uplatnění v životním prostředí. Využití historických lidových tradic a regionálních specifik v přímé činnosti studentů se zaměřením na uplatnění v prostředí mateřské školy (lidové řemeslné technologie, zvykoslovné předměty, vánoční a velikonoční tradice aj.). Základní poznatky z oblasti hmotné kultury a tvorby životního prostředí.

Získané způsobilosti

Student bude způsobilý použít různé druhy materiálů pro technické činnosti při výuce na ZŠ.

Literatura

KEPRTOVÁ, B. a SLÁDKOVÁ, K. Nenuda v duchu českých tradic. Praha : Prostor, 1996. STAŇKOVÁ, J. a BARAN, L. Lidové umění z Čech, Moravy a Slezska. 1. vyd. Praha : Panorama, 1987. 198 s. HONZÍK, K. Tvorba životního slohu. Praha : Horizont, 1986. VANĚK, V. a VAŇKOVÁ, H. Technické materiály pro učitelství 1. stupně ZŠ. Ostrava : PdF OU, 1991. 186 s. ISBN 80-7042-042-1. KOCIÁNOVÁ, L. a kol. Praktické činnosti pro 1.-5. roč. ZŠ. Praha : Fortuna, 1997. 168 s. ISBN 80-7168-441-4.

Požadavky

100 % účast ve cvičeních; úspěšné zvládnutí praktických činností, technologií zpracování materiálů a metodických postupů včetně finálních výrobků; výrobek z vybrané části učiva.Seminární práce - lidová tvorba a řemeslné tradice ve vybraných regionech, současné využití.

Garant

Mgr. Pavlína Částková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavlína Částková, Ph.D.Mgr. Pavlína Částková, Ph.D.