Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická výchova 3 (KTE / TEM3K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / TEM3K - Technická výchova 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové téze disciplíny: 1. Lidové tradice a lidová umělecká tvorba. 2. Tradiční lidové materiály a technologie. 3. Lidová hračka a její současná aplikace do činnosti MŠ. 4. Ruční a předtklcovské techniky zpracování vláken. 5. Vizovické těsto. 6. Zvykoslovné předměty a regionální tradice. 7. Velikonoční tradice. 8. Vánoční tradice. 9. Estetická a účelová funkce předmětu. 10. Řemeslo, umělecké řemeslo, průmyslová výroba, průmyslový design. 11. Obalová technika a reklama. 12. Technické a esteticko technické aspekty životního prostředí.

Získané způsobilosti

Student bude způsobilý použít různé druhy materiálů pro technické činnosti při výuce v MŠ.

Literatura

Honzíková, J. , Novotný, J. Dřevo v pracovní výchově. Plzeň : Krajské centrum vzdělávání, 32 s. a 209 na přílohovém CD, 2005. Honzíková, J. Lidové tradice v pracovní výchově. Plzeň : Krajské centrum vzdělávání, 2005. ISBN 80-7020-148-7.Honzíková, J., Kimmerová, J. Textilní techniky. Plzeň : Pedagogické centrum, 2000. Barfová, U. aj. Velká kniha pro malé mistry 1-4 (1995-2001). Praha : Ikar, 1995. Procházková, I. aj. Technická výchova - součást humanistického modelu pregraduální přípravy učitelů. Praha : Votobia, 2005. ISBN 80-7220-213-8.

Požadavky

Osvojení teoretických poznatků i praktických činností, technologií zpracování vybraných technických, přírodních, modelovacích, experimentálních a lidových materiálů a metodických postupů včetně finálních ukázek praktického provedení a uplatnění v životním prostředí.

Garant

Mgr. Pavlína Částková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavlína Částková, Ph.D.