Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické praktikum III. (KTE / TPR3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / TPR3 - Technické praktikum III., Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osvojení dovedností a návyků ručního zpracování kovů v rozsahu potřebném pro výuku zejména na základních školách. Dokonalé ovládání a správné používání nástrojů pro obrábění kovového materiálu a získání i praktických zkušeností při práci jednodušších strojích, seřizování a údržba - to tvoří základní obsah předmětu. Vytváří se tak základ pro aktivní přístup učitele ve výuce praktického předmětu i mimoškolní technické zájmové činnosti. Součástí obsahu předmětu jsou i nejzákladnější poučení o aplikaci didaktických přístupů a metodických postupů v dané oblasti výuky. Věnuje se pozornost problematice bezpečné práce studenta v pracovním procesu.

Získané způsobilosti

Student bude zůsobilý k praktickým dovednostem s vybranými materiály.

Literatura

Kropáč, J. Bezpečnost a hygiena práce pro učitele technických předmětů. Olomouc : UP, 1984. Kropáč, J. Bezpečnost při práci na strojích pro učitele technických předmětů. Olomouc : VUP, 1986. Švercl, J. Konstrukce, rozviny a střihy výrobků z plechu. Praha : Scientia, 2002. Pilous, V. Kovové materiály. Plzeň : ZČU. 39 s., 2007. ISBN 978-80-7043-531-1.Honzíková, J. Kovy v pracovní výchově. Plzeň : Krajské centrum vzdělávání, 2006. ISBN 80-7020-159-2.Pilous, V. Technologie kovových materiálů. Plzeň : ZČU, 2001. Švagr, J. a Vojtík, J. Technologie ručního zpracování kovu. Praha : SNTL, 1985. Barfová, U. aj. Velká kniha pro malé mistry 1-4 (1995-2001). Praha : Ikar, 1995.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu:100 % účast na cvičení, seminární práce - výrobek s výkresovou dokumentací.

Garant

Mgr. Luděk Kvapil, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Luděk Kvapil, Ph.D.