Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z technických předmětů (KTE / VYK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTE / VYK - Vybrané kapitoly z technických předmětů, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Specifické aspekty uplatňované v současnosti v technice a v procesu hodnocení techniky. Významnou složkou obsahu disciplíny je problematika ekologie a ochrany životního prostředí, jakožto složka každé lidské činnosti a jeden ze základních postulátů pro udržení plnohodnotného života lidí na Zemi. V aplikační části bude věnována pozornost znečišťování ovzduší, půdy a vody, prevence, zdroje znečišťování, odpady a jejich likvidace, legislativa, výchova k péči o životní prostředí.

Literatura

Harklová, J. a Pelikán, J. Ekologický slovník. Praha : Fortuna, 1999. Zelenka, J. a Štejfa, J. Environmentální a ekologický slovník vybraných pojmů. Hradec Králové : Gaudeamus, 2000. ISBN 80-7041-627-0.Herčík, M. a Lapčík, V. Ochrana životního prostředí (skriptum). Ostrava : VŠB, 1994. Rychlíková, B. Průmysl a životní prostředí (skriptum). Ostrava : OU, 1994. ISBN 80-7042-076-6.SOTÁK, V. Technika a životné prostredie - včera, dnes a zajtra. Prešov : CUPER, 2000. ISBN 80-88890-10-1.Jemelka, P. Úvod do ekologické problematiky. Brno : PdF MU, 1996. ISBN 80-210-1478-4.Časopisy. Ekologia (SR), 21. století, Ochrana přírody, Věda a technika, Vesmír. Seymour, J. a Girardet, H. Zelená planeta. Praha : Mladá fronta, 1993.

Požadavky

Seminární práce.

Garant

RNDr. Miroslav Janu, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Miroslav Janu, Ph.D.RNDr. Miroslav Janu, Ph.D.