Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Islámská právní kultura (KTP / NISPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / NISPK - Islámská právní kultura, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Islám a jeho pět pilířůHistorický vývoj islámského právaCharakteristika islámského práva, islámské právní školyPrameny islámského práva - hlavní a vedlejšíIslámské občanské a rodinné právoIslámské trestní právo a základy finančního právaLidská práva v islámské společnosti

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti o duchovních, morálních, právních a kulturních základech islámu.

Literatura

Osina, P. Základy islámského práva. Praha, 2012. Kropáček, L. Duchovní cesty islámu. Praha, 1998. Coulson, N.J. History of Islamic Law. Edinburgh University Press, Edinburgh, 1978. Schacht, J. Introduction to Islamic Law. Clarendon Press, Oxford, 1964. Müller, Z. Islám. Historie a současnost. Svoboda, Praha, 1997. Hruškovič, I. Islámský právny systém a proces jeho formovania. Vydavatelské oddělení právnické fakulty Univerzity Komenského, Bratislava, 1997. Drgonec, J. Právne kultúry Ázie a Afriky. Veda, Bratislava, 1991. Pelikán, P. Sunna, pramen islámského práva. Ediční středisko PF UK/nakl.Vodnář, Praha, 1997.

Požadavky

Pro získání kolokvia (v ústní formě) je nezbytné prokázat znalosti v rozsahu doporučené literatury.

Garant

JUDr. Petr Osina, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Petr Osina, Ph.D.