Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývoj institutů soukromého práva (KTP / NVISP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / NVISP - Vývoj institutů soukromého práva, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. seminář: Vztah soukromého a veřejného práva v různých právních kulturách2. seminář: Právní kategorie v soukromých právech3. seminář: Teorie právního úkonu v právních kulturách4. seminář: Vlastnické právo v různých právních kulturách5. seminář: Věcná práva k věci cizí6. seminář: Smluvní systém a druhy smluv7. seminář: Dědické právo v různých právních kulturách (tento seminář je fakultativní)

Získané způsobilosti

Studenti by si měli osvojit historicko-právní rozměr institutů soukromého práva a měli by si osvojit historickou podmíněnost konkrétních řešení.

Literatura

Adamová, K. Dějiny soukromého práva ve střední Evropě. C. H. Beck, Praha, 2001. Tureček, J. a kol. Dějiny státu a práva v antice. Praha, 1962. Bílý, J. Právní dějiny na území České republiky. Linde, Praha, 2003. ISBN 8072014293.

Požadavky

Studenti budou navštěvovat semináře a svou schopnost tvořivě aplikovat získané poznatky prokáží samostatně zpracovanou seminární prací, kterou budou prezentovat na seminářích.

Garant

doc. JUDr. Jiří Bílý, Ph.D.