Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět International Human Rights Law (KUP / IHRL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUP / IHRL - International Human Rights Law, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Proč lidská práva? Historie, vývoj a hlavní pojmy2. Hospodářská a sociální práva3. Mechanismy na ochranu lidských práv4. Ochrana lidských práv na univerzální úrovni5. Občanská a politická práva6. Terorismus a lidská práva7. Filozofické základy lidských práv8. Mezinárodní obchod a lidská práva9. Globalizace a lidská práva10. Ochrana lidských práv v rámci Rady Evropy11. Evropská úmluva na ochranu lidských práv I.12. Evropská úmluva na ochranu lidských práv II.

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti potřebné ke správnému pochopení základních institutů mezinárodního práva lidských práv, jejich vztah s ostatními současnými fenomény a systémy a mechanismy jejich ochrany.

Literatura

Kratochvíl, J. (ed.). Bohouš a Dáša za lidská práva. Člověk v tísni, 2008. Evropská úmluva na ochranu lidských práv: Harris, D. et al., Harris, O Boyle & Warbrick: law of the European Convention on human rights, 2nd ed., Oxford, 2009; Van Dijk, P., et. al., Theory and Practice of the European Convention on Human Rights, 4th ed, Intersentia, 2006. http://www.coe.int/. http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/Pages/HumanRightsBodies.aspx. Steiner, H., Alston, P., Goodman, R. International human rights in context: law, politics, morals : text and materials, 3rd ed. Oxford, 2008. Moeckli, D., Shah, S., Sivakumaran, S. (ed.). International Human Rights Law. Oxford, 2010. Nowak, M. Introduction to the International Human Rights Regime. Martinus Nijhoff Publishers, 2003. Mechanismy na ochranu lidských práv: Tomuschat, Ch., Human Rights Between Idealism and Realism, 2nd ed. Oxford, 2008. Mezinárodní pakt o občanských a politických právech: Nowak, M., U.N. Covenant on Civil and Political Rights: Commentary, 2nd ed. N.P.Engel, 2005.

Požadavky

Ukončení probíhá písemnou formou.

Garant

JUDr. Pavel Bureš