Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Česká filozofie (KVS / BCEFP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVS / BCEFP - Česká filozofie, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teologické a filosofické názory mistra Jana Husa.2. Petr Chelčický, Jednota bratrská, Jan Amos Komenský.3. Filosofie Bernarda Bolzana.4. Filosofie českého pozitivismu a jeho představitelé.5. Myšlení českého protestantismu (J.L. Hromádka aj., B. Kozák).6. Český katolicismus. (Dominik Pecka).7. Emanuel Rádl a T.G. Masaryk.8. Filosofické a politické názory E. Beneše.9. Filosofie Jana Patočky.10. Současná česká filosofie.

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování kurzu prokáží své schopnosti orientace v českém filosofickém myšlení.

Literatura

Antologie z dějin českého a slovenského filosofického myšlení (do roku 1848). Praha: Svoboda, 1981. Antologie z dějin českého a slovenského filozofického myšlení. (od roku 1848-1948). Praha: Svoboda, 1989. Zouhar, J., Pavlincová, H., Gabriel, J. Demokracie je diskuse .. Česká filosofie 1918-1938. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2005. Gabriel, J. (ed.). Slovník českých filosofů. Brno: Masarykova universita, 1998.

Požadavky

Sem. Práce, referát

Garant

doc. PhDr. Zdeněk Novotný, CSc.PhDr. Petr Zima, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Petr Zima, Ph.D.