Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etické základy lidských práv (KVS / BEZPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVS / BEZPP - Etické základy lidských práv, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět podává výklad o vzniku a historickém vývoji mravních a právních norem s ohledem na změny ve společnosti a v chápání jednotlivých základních kategorií týkajících se postavení a práv člověka

Získané způsobilosti

Etické základy lidských práv se týkají činů, tužeb, citu, myšlenek každého z nás. Student získává určité způsobilosti pro poznání morálních hodnot a rozvíjí schopnosti s plnou zodpovědnosti se rozhodnout ji realizovat.

Literatura

Listina základních práv a svobod. Ricken, F. Obecná etika. Praha: OIKOYMENH, 1995. Tugendhat, E. Přednášky o etice. Praha: OIKOYMENH, 2004. Spaemann, R. Štěstí a vůle k dobru. Praha: OIKOYMENH, 1998. Rawls, J. Teorie spravedlnosti. Praha: Victoria Publishing, 1995. Anzenbacher, A. Úvod do etiky. Praha: Zvon, 1994. ISBN 80-7192-698-1.

Požadavky

Student má prokázat přehled o obsahu učiva a schopnost formulovat základní problémy i možná řešení

Garant

doc. PhDr. Zdeněk Novotný, CSc.ThMgr. Dušan Špiner, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš Hubálek, Ph.D.doc. PhDr. Zdeněk Novotný, CSc.ThMgr. Dušan Špiner, Ph.D.