Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná etika a výchova k občanství (KVS / NAETP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVS / NAETP - Aplikovaná etika a výchova k občanství, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu aplikovaná etika je tvořen deseti, vzájemně logicky a opodstatněně navazujícími oblastmi. Cílem takto uzpůsobeného programu je zajistit žádoucí a trvalý vývoj osobnosti směrem k dosažení komplexní prosociálnosti. Základní témata jsou:- Etika a hodnotový systém- Duchovní rozměr člověka (náboženství a sekty)- Ekonomické hodnoty- Rodina, ve které žijiVýchova k sexuálnímu zdraví a rodinnému životuOchrana přírody a životního prostředíOsvojené vědomosti a dovednosti jsou kvalitními východisky výchovně vzdělávacího procesu v rámci morálky, mravního poznání a etických soudu

Získané způsobilosti

Student nadobude způsobilost řešit morální otázky, které předkládá demokratická společnost. Je schopný zkoumat rozhodnutí v dané oblasti z hlediska teorie etiky. Je způsobily vést výchovu k občanství.

Literatura

STANĚK,A. Výchova k občanství a evropanství. OLOMOUC, 2007. ISBN 80-7182-224-8.Etzioni, A. Morální dimenze ekonomiky. Praha: Victoria Publishing, 1995. Scheler, M. O studu. Praha: Mladá fronta, 1993. Rotter, H. Osoba a etika: k základům morální teologie. Brno: CDK, 1997. Weischedel, W. Skeptická etika. Praha: Oikoymenh, 1999.

Požadavky

Každé dané a prodiskutované téma student(ka) zpracuje na cca 1-2 stránkách, to je zároveň dialog ke kolokviu, aby student dané téma věděl odpřednášet před daným publikem studentu.

Garant

doc. PhDr. Zdeněk Novotný, CSc.ThMgr. Dušan Špiner, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš Hubálek, Ph.D.ThMgr. Dušan Špiner, Ph.D.