Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná etika (KVS / NAPET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVS / NAPET - Aplikovaná etika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu aplikovaná etika je tvořen deseti, vzájemně logicky a opodstatněně navazujícími oblastmi. Cílem takto uzpůsobeného programu je zajistit žádoucí a trvalý vývoj osobnosti směrem k dosažení komplexní prosociálnosti. Základní témata jsou:- Etika a hodnotový systém- Duchovní rozměr člověka (náboženství a sekty)- Ekonomické hodnoty- Rodina, ve které žijiVýchova k sexuálnímu zdraví a rodinnému životuOchrana přírody a životního prostředíOsvojené vědomosti a dovednosti jsou kvalitními východisky výchovně vzdělávacího procesu v rámci morálky, mravního poznání a etických soudu

Získané způsobilosti

Student nadobude způsobilost řešit morální otázky, které předkládá demokratická společnost. Je schopný zkoumat rozhodnutí v dané oblasti z hlediska teorie etiky. Je způsobily vést výchovu k občanství.

Literatura

Schweitzer, A. Kultúra a etika. Bratislava: Slovenský spisovate l, 1986. Etzioni, A. Morální dimenze ekonomiky. Praha: Victoria Publishing, 1995. Scheler, M. O studu. Praha: Mladá fronta, 1993. Rotter, H. Osoba a etika: k základům morální teologie. Brno: CDK, 1997. Weischedel, W. Skeptická etika. Praha: Oikoymenh, 1999.

Požadavky

Každé dané a prodiskutované téma student(ka) zpracuje na cca 1-2 stránkách, to je zároveň dialog ke kolokviu, aby student dané téma věděl odpřednášet před daným publikem studentu.

Garant

doc. PhDr. Zdeněk Novotný, CSc.ThMgr. Dušan Špiner, Ph.D.