Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nové horizonty výchovy k občanství (KVS / NHORP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVS / NHORP - Nové horizonty výchovy k občanství, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata kurzu:1. úvod ke kurzu Nové horizonty výchovy k občanství.2. Autorita: Co je autorita a proč je důležitá?3. Autorita: Jak lze hodnotit pravidla a zákony?4. Spravedlnost: Distributivní spravedlnost.5. Spravedlnost: Korektivní spravedlnost.6. Spravedlnost: Procesní spravedlnost.7. Odpovědnost.8. Projekt občan: Je tady nějaký problém?9. Projekt občan: My, lidé ... Projekt Občan.10. Ústava.11. Klíčové prvky interaktivní hodiny občanské výchovy.12. Závěr a evaluace.

Literatura

Dopita, M., Grecmanová, H., Wright, N.D. Nové horizonty výchovy k občanství. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, SVOD, 2001. Alan, J. (ed.). Dialogy o občanské společnosti. Praha: SLON, 1995. Jirásková, V. Občan v demokratické společnosti. Praha: SLON, 1999. Čermák, V. Otázka demokracie 3 - Společnost a stát. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 1997. David, R. Politologie. Základy společenských věd. Olomouc: FIN Olomouc, 1995.

Požadavky

100% aktivní účast na semináři. Prezentace seminární práce na zadané téma.

Garant

Mgr. Gabriela Cingelová, Ph.D.