Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multimédia ve společenských vědách (KVS / NMSVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVS / NMSVP - Multimédia ve společenských vědách, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Seznámení se základními pojmy, vyhledávání na Internetu, prohlížeče, vyhledávače, vyhledávání zadaného tématu z několika různých zdrojů, kritický přístup k informacím- Internetové zdroje - webové stránky institucí, sdružení, časopisů, propojenost jednotlivých složek - Způsoby rozšiřování kvalifikace, kurzy, školení, projekty - internetové zdroje- Grafické editory - tvorba studijních materiálů- MS Power Point - tvorba studijních materiálů- Prezentační hardware a software - práce s interaktivní tabulí SmartBoard, dataprojektorem- Práce s digitálním fotoaparátem, digitální kamerou, seznámení s možnostmi úpravy digitálních fotografií

Získané způsobilosti

Způsobilost v rámci předmětu.

Literatura

Kříž, K. - Kunzová, Z. - Zounek, J. Internet nejen pro studenty. Jak hledat a najít. Praha: Grada, 2003. Kopecký, K. Moderní trendy v elektronické komunikaci. Olomouc: Hanex, 2007. ISBN 978-80-85783-78-0.Kapounová, J. Multimédia v práci učitele: studijní obor informační technologie ve vzdělávání. Ostrava: Ostravská univerzita, 2004. Slavík, J.; Novák, J. Počítač jako pomocník učitele - efektivní práce s informacemi ve škole. Praha: Portál, 1997. Sak, P., Skalková, J., Mareš, J. Člověk a vzdělávání v informační společnosti. Praha: Portál, 2007. Kotíková, P. a kol. Internet, Evropská unie a česká škola. Praha, 2000. Kříž, K. - Zounek, J. Internet pro pedagogy. Jak hledat a najít. Praha: Grada, 2001. Baranovič, R. a kol. Internet pro střední školy. Praha, 1999. Jeden svět na školách - projekt společnosti Člověk v tísni. Praha: Člověk v tísni, 2005. Short, D. Macromedia dreamweaver 8. Praktický výukový kurz. Praha: Computer Press, 2007. Průřezová témata prostřednictvím dokumentárních filmů /ZŠ. Praha: Člověk v tísni, 2007. Kolektiv. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. Praha: VÚP, 2004. Reifová, I. a kol. Slovník mediální komunikace. Praha: Portál, 2004. McQuail, D. Úvod do teorie masové komunikace. Praha: Portál, 2002. Mičienka, M. - Jirák, J. Základy mediální výchovy. Praha: Portál, 2007. Matoušek, J., Jirásek, O. Natáčíme a upravujeme video na počítači. Praha: Computer Press, 2007. Využití dotykové tabule ve výuce nejen českého jazyka: Sborník anotací příspěvků 2 worskopu 2006. Lutín: Sigmundova střední škola Strojnická, 2006.

Požadavky

100% aktivní účast na semináři.Seminární práce na zadané téma

Garant

Mgr. Gabriela Cingelová, Ph.D.