Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Občanská společnost (KVS / NOSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVS / NOSP - Občanská společnost, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Probíraná témata:1. Evropské aspekty vzniku a vývoje občanské společnosti.2. Stát a občanská společnost.3. Občanská společnost a demokracie.4. Občan a občanství.5. Veřejné zájmy a jejich reprezentace.Asociativní a samosprávná občanská společnost.

Literatura

Müller, K. Češi a občanská společnost. Praha: TRITON, 2002. Hrubec, M. (ed.). Demokracie, veřejnost a občanská společnost. Praha: Filosofia: Filosofický ústav AV ĆR, 2005. Alan, J. (ed.). Dialogy o občanské společnosti. Praha: SLON, 1995. Bělohradský, V., Musil, J., Novák, J. Občanská společnost. Praha: Grada, Centrum liberálních studií, 1997. Green, A.T. Občanská společnost, ideje a utváření politiky. Sociologický časopis. 1997. Marada, R. Občanská společnost: mezi inkluzí a exkluzí. Sociální studia. Brno: Masarykova univerzita, 2005. Šakalík, F. Občanská Společnost v moderním státě. Brno: Doplněk, 1995. Gellner, E. Podmínky svobody. Občanská společnost a její rivalové. Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury, 1997. Heywood, A. Politické ideologie. Praha: Eurolex Bohemia, 2005. Vodička, K., Cabada, L. Politický systém České republiky: historie a současnost. Praha: Portál, 2007. ISBN 80-7178-718-3.

Požadavky

100% aktivní účast na semináři. Prezentace seminární práce na zadané téma.

Garant

Mgr. Gabriela Cingelová, Ph.D.