Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z čes. dějin do r.1918 (KVS / WDCSN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVS / WDCSN - Vybrané kapitoly z čes. dějin do r.1918, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sjednocování slovanských kmenů a první státní útvary na našem území - Sámova říšea Velká Morava; Český stát v období 10.-12. století; České království v době vlády Přemysla Otakara I., Václava I. a Přemysla Otakara II.; Poslední Přemyslovci Václav II. a Václav III.; Lucemburkové na českém trůně; Husitství a vláda Jiřího z Poděbrad; Český stavovský stát - Jagellonci a nastup Habsburků; Český stát v 16. století - reformace a konfesijní struktura českých zemí; Rudolf II. a české země; České stavovské povstání a třicetiletá válka; Vláda Leopolda I., Josefa I. a Karla VI.; České země v době osvícenského absolutismu Marie Terezie a Josefa II.; Národní obrození - jednotlivé fáze; Průmyslová revoluce v českých zemích; Revoluční léta 1848-1849; Formování moderní české společnosti a politiky ve druhé polovině 19. století; České země v předvečer první světové války.

Literatura

Bělina, P., Kaše, J., Kučera, J.P. České země v evropských dějinách II., III. Praha, Litomyšl: Ladislav Horáček - Paseka, 2006. Curha, J., Ellinger, J., Gjuričová, A. České země v evropských dějinách IV. Praha, Litomyšl: Ladislav Horáček - Paseka, 2006. Dějiny evropské civilizace. II. Praha a Litomyšl: Paseka, 1995. Dějiny zemí Koruny české I. Praha: Paseka, 1995. Dějiny zemí Koruny české. II. Praha: Paseka, 1995. Šarochová, G. V. České země v evropských dějinách. I. Praha, Litomyšl: Paseka, 2006. Harna, J., Fišer, R. Dějiny českých zemí. I, II. Praha: Fortuna, 1998. HORA-HOŘEJŠ, P. Toulky českou minulostí. 1. - 13. díl. Praha: Via facti, 1995-2012, 1995. Velké dějiny koruny české. Sv. I-XIIb. Praha, Litomyšl: Paseka 1999-2013, 1999.

Garant

Mgr. Pavel Krákora, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel Krákora, Ph.D.