Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etická výchova (KVS / WETIK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVS / WETIK - Etická výchova, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu Etická výchova je tvořen deseti, vzájemně logicky a opodstatněně navazujícími oblastmi. Cílem takto uzpůsobeného programu je zajistit žádoucí a trvalý vývoj osobnosti směrem k dosažení komplexní prosociálnosti. Po osvojení zákl. stupňů lze přistoupit k práci s aplikačními tématy (= aplikace principů prosociál. chování v reálných oblastech života jedince a společnosti). Základní témata jsou:- Etika a hodnotový systém- Duchovní rozměr člověka (náboženství a sekty)- Ekonomické hodnoty- Rodina, ve které žiji. Výchova k sexuálnímu zdraví a rodinnému životu. Ochrana přírody a životního prostředí. Obsah předmětu ETVZ významně koresponduje s náplní předmětu Výchova ke zdraví (viz aplikační témata). Osvojené vědomosti a dovednosti jsou kvalitními východisky výchovně vzdělávacího procesu v rámci předmětu Výchova ke zdraví.

Požadavky

Každé dané a odpřednášené téma student(ka) zpracuje na cca 1-2 stránkách, to je zároveň otázkou ke kolokviu, aby v případě,že si student vytáhne dané téma věděl ho odpřednášet před daným publikem studentu.