Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika vých. k obč. Etika (KVS / XETI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVS / XETI - Didaktika vých. k obč. Etika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem semináře je poukázat na strukturu etického fenoménu (fenomenologie mravu), říše etických hodnot (axiologie mravů) a problém svobody vůle (metafyzika mravu). Jde o člověka ve věku světového vyrovnání a jeho úcty k životu. Posláním daného semináře didaktiky výchovy k obč. etiky je kvalitu etického uvažování zprostředkovat studentům a dovést jich k tomu, aby sami pocítili potřebu souvislejšího poučení v otázkách, které je provokují a na jejich řešení závisí hodnota a zdařilost jejich životů

Literatura

Sokol, J., Pinc, Z. Antropologie a etika. Praha: Triton, 2003. Hrehová, H. Etika - sociálne vzťahy - spoločnosť. Bratislava: Veda-SAV, 2005. TISCHNER, J. Etika solidarity. Bratislava: Kalligram, 1998. Ricken, F. Obecná etika. Praha: OIKOYMENH, 1995. Rotter, H. Osoba a etika: k základům morální teologie. Brno: CDK, 1997. Hartmann, N. Struktura etického fenoménu. Praha: Academia, 2002.

Požadavky

Každé dané a prodiskutované téma student(ka) zpracuje na cca 1-2 stránkách, to je zároveň dialog ke kolokviu, aby student dané téma věděl odpřednášet před daným publikem studentu.

Garant

ThMgr. Dušan Špiner, Ph.D.