Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny umění 1 (KVV / 1DU1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 1DU1K - Dějiny umění 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Umění pravěku a starověku, Velká Morava2. Románské umění3. Gotické umění4. Renesanční umění

Získané způsobilosti

Orientace v dějinách architektury, malířství a sochařství v českých zemích, výtvarných stylech, památkovém fondu. Schopnost kritického úsudku o kvalitě a významu výtvarného artefaktu.

Literatura

HOROVÁ, Anděla, ed. Nová encyklopedie českého výtvarného umění I-II. Praha, 1995. ISBN 8020005218.

Požadavky

Seminární prácePamátka v regionu studenta - minimálně 40 původních očíslovaných kvalitních barevných digitálních fotografií o vysokém rozlišení (velikost 1 foto cca 1MG, dokumentace exteriéru, interiéru a mobiliáře objektu) + původní doprovodný text ve Wordu: rozsah cca 3 normostrany (30 řádků na s., 60 úhozů na řádek), podle čísel seřazené podrobné popisky k fotografiím (v heslech nebo větách), zachycující historii a umělecké vybavení objektu, na závěr seznam použité literatury.Seminární práce bude odevzdána jeden měsíc před koncem semestru. Její kvalitní provedení je podmínkou pro udělení zápočtu.

Garant

doc. PhDr. Martin Horáček, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Martin Horáček, Ph.D.