Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Keramika (KVV / 1KERK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 1KERK - Keramika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Modelování jednoduchých nádob technikami na pevnou formu, z plátů, z válečků. Základy točení na kruhu. Sledování procesu schnutí, přežahy, glazování. Poznávání charakteru materiálu a jeho vhodnosti pro různé techniky a úmysly.Seznamování se současnou keramickou tvorbou formou studentských příspěvků z aktuálních výstav z místa bydliště či z příležitostných návštěv významných přehlídek. Sledování výtvarných periodik.

Získané způsobilosti

Schopnost převést výtvarnou představu do keramického materiálu v definitivní podobě. Orientace v keramické dílně, znalost povahy hlín, glazur, obeznámení se s pecemi a jejich obsluhou.Základní zkušenosti pro samostatné vedení dětí v keramickém kroužku.

Literatura

MORANT,H. Dějiny užitého umění. Praha, 1983. BRAUNOVÁ,A. Kouzlo keramiky a porcelánu. Práce, Praha, 1985. RADA, P. Techniky keramiky. Praha, 1990. ISBN 80-85277-47-6.

Požadavky

Osvojení si nezbytných technologických principů, aktivní komunikace při konzultacích, zaujetí pro náročnou a trpělivou práci. Dodržování systémových a hygienických pravidel, poučení o bezpečnosti práce.Pravidelná účast na seminářích.

Garant

Mgr. MgA. Veronika Selingerová, ArtD.