Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér kresby A2 (KVV / AKRA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / AKRA2 - Ateliér kresby A2, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti postupují v tvorbě od stanovení tématu přes skici k realizaci za pomoci průzkumu tradičních i současných materiálů a technik, řazení artefaktů do sekvencí a sérií, zkoumání vztahů mezi objektem a jeho okolnostmi. Důležitou roli hraje samostatné rozvíjení zvoleného tématu spolu s hledáním souvislostí v kontextu současného umění, literatury, filozofie, psychologie. Studenti jsou vedeni k aktivnímu sledování současných tendencí ve výtvarném umění a nových médií v kresbě.

Získané způsobilosti

Samostatnost a schopnost reflexivního pohledu při formulaci tématu a realizaci výtvarného díla.

Literatura

Foster; Krausová; Bois; Buchloh. Umění po roce 1900. Slovart, Praha, 2007. Grosenick, U. Riemschneider, B. Art Now. Taschen, 2005. ISBN 3-8228-4093-9.Bourriaud, N. Postprodukce. Tranzit, 2004. ISBN 80-903452-0-4.Grosenicková, U. Ženy v umění 20 a 21. století. Slovart, Bratislava, 2004. ISBN 80-7209-626-5.

Požadavky

Aktivní účast na semináři, přednesený referát, přesvědčivý soubor prací kvalitou odpovídající studijnímu oboru.

Garant

Mgr. MgA. Jan Krtička