Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér kresby B1 (KVV / AKRB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / AKRB1 - Ateliér kresby B1, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Volná kresba na vlastní téma: od skici k realizaci, průzkum tradičních i současných materiálů a technik, řazení artefaktů do sekvencí a sérií, vztah mezi objektem a jeho okolnostmi. Samostatné rozvíjení zvoleného tématu, varianta - hledání souvislostí v kontextu současného umění, literatury, filozofie, psychologie.Pokračování v práci s vlastním tématem, psychologické předpoklady a sociální kontext tvorby, struktura vztahu mezi obrazem a textem.Rozvíjení vlastního tématu, současné tendence ve výtvarném umění, nová média v kresbě, jazyk výtvarného díla a vizuální komunikace.Úvodní informace o psychologických aspektech tvůrčího procesu a o prožitkovém kreslení. Praktická aplikace některých prožitkových forem tvorby (metoda vnitřní práce, práce s tělem, bubnování, společná práce v malé skupině apod.).

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni aplikovat získané schopnosti a dovednosti ve své praktické výtvarné tvorbě.

Literatura

Parramon, J.M. Jak kreslit. Praha, 1995. Riedel, I. Obrazy v terapii, umění a náboženství. Coleová, A. Perspektiva. Bratislava, 1995.

Požadavky

Pravidelná návštěva seminářů v průběhu celého semestru (ročníku)(40%). Soustavná tvorba v seminářích i mimo výuku (50%). Pravidelné konzultace s ohledem na pracovní proces (10%). Předkládání výsledků práce a diskuse o nich.

Garant

doc. Mgr. Petr Jochmann