Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arteterapie, artefiletika (KVV / ART)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / ART - Arteterapie, artefiletika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem úvodu do předmětu ertefiletiky a arteterapie je seznámení s tradičními a netradičními výtvarnými postupy s imaginací a dramatizací.Ve výuce budou využívány příklady z dlouholeté reflektivní praxe a rozvíjení kritického myšlení v současné výchově uměním. Studenti se seznámí se základní terminologií z artefiletky a arteterapie.

Získané způsobilosti

Základní pedagogické kompetence se zřetelem na RVP ve vzdělávací oblasti Umění a kultura.

Literatura

SLAVÍK,V. Od výrazu k dialogu ve výchově. Praha. Karolinum, 1997. ISBN N.LIEBMANN,M. Skupinová arteterapie. Praha:Portál, 2005. ISBN n.SLAVÍK,V. Umění zážitku, zážitek umění I. Praha. PdFUK, 2000. ISBN N.SLAVÍK,V. Umění zážitku, zážitek umění II. Praha. PdFUK, 2004. ISBN N.SLAVÍK,V.,SLAVÍKOVÁ,V.,HAZUKOVÁ,H. Výtvarné čarování. Praha. PdFUK, 1997. ISBN N.Šicková-Fabrici, J. Základy arteterapie. Praha: Portál, 2002. ISBN N.

Požadavky

Seminární práce, účast na seminářích 100% - sebezkušenostní výcvik v rámci aktivní skupiny.

Garant

Mgr. Petr Exler, Ph.D.