Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Formy výtvarné ZČ (KVV / BVYFO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / BVYFO - Formy výtvarné ZČ, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Problematika pojetí, principů, cílů, obsahů a úkolů zájmové výtvarné výchovy2. Vývojové etapy a charakteristické znaky výtvarného projevu dětí a mládeže3. Výtvarná řada a projekt jako integrované celky využitelné v rámci zájmové výtvarné výchovy4. Problematika motivace a hodnocení5. Základní výtvarné materiály a techniky

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni připravit kvalitní výtvarný program v rámci zájmové činnosti dětí a mládeže, a to s ohledem na specifika účastníků a s uplatněním základních didaktických zásad.

Literatura

Uždil, J. Čáry, klikyháky, paňáci a auta. SPN Praha, 1980. Roeselová, V. Didaktika výtvarné výchovy V, nejen pro základní umělecké školy. Praha, 2003. Cikánová, K. Kreslete s námi. ISBN 80-85277-79-4.Cikánová, K. Malujte s námi. Praha, 1993. Uždil, J. Mezi uměním a výchovou. SPN Praha, 1988. Cikánová, K. Objevujte s námi textil. Praha, 1995. Cikánová, K. Objevujte s námi tvar. Praha, 1995. Roeselová, V. Proudy ve výtvarné výchově. Praha, 1998. Babyrádová, H. Rituál, umění a výchova. ISBN 80-210-3029-1.Cikánová, K. Tužkou, štětcem nebo myší. Praha, 1998. Uždil, J. Výtvarný projev a výchova. Praha, 1978.

Požadavky

Účast na seminářích, průběžně domácí práce výtvarného charakteru, na závěr odevzdání seminární práce.

Garant

Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.

Vyučující

MgA. Kristýna BoháčováMgr. Petra Šobáňová, Ph.D.