Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika 3 (KVV / DIDA3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / DIDA3 - Didaktika 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s vývojem názorů na vyučování VV v dějinách české výtvarné pedagogiky. Analýza vývojových etap dětského výtvarného projevu a jeho znaky. Postavení výtvarné výchovy v Rámcově vzdělávacím programu pro ZŠ. Současné vzdělávací trendy ve VV a jejich představitelé. Námět ve VV, výtvarné řady a projekty.Ukázky a praktické realizace vyučovacích hodin VV na ZŠ. Druhy a organizace výtvarných činností.

Získané způsobilosti

Způsobilost ve výtvarných pedagogických kompetencích se zřetelem na Rámcový vzdělávací program v primární škole.

Literatura

UŽDIL,J. Čáry, klikyháky,paňáci a auta. Praha, 1998. ISBN N.BANAŠ,J.a kol. Didaktika výtvarné výchovy. Bratislava, 1989. ISBN N.ROESELOVÁ,V. Didaktika výtvarné výchovy. Praha:Sarah, 2000. ISBN N.ŠAMŠULA,P.,HAZUKOVÁ,H. Didaktika výtvarné výchovy I. Praha. UK, 1991. ISBN N.HORÁČEK,R. Galerijní animace a zprostředkování umění. Brno:Cerm, 1998. ISBN N.SLAVÍK,J. Kapitoly z výtvarné výchovy. Praha: PdFUK, 1994. ISBN N.CIKÁNOVÁ,K. Kreslete si s námi. Praha, 1992. ISBN n.UŽDIL,J. Metodika výtvarné výchovy I. Praha:SPN, 1962. ISBN n.ROESELOVÁ,V. Proudy ve výtvarné výchově. Praha:Sarah, 1998. ISBN n.ROESELOVÁ,V. Řady a projekty ve výtvarné výchově. Praha, 1997. ISBN N.BERTRAND,Y. Soudobé teorie vzdělávání. Praha:Portál, 1998. ISBN N.ROESELOVÁ,V. Techniky ve výtvarné výchově. Praha, 1996. ISBN N.KAVČÁKOVÁ,A., MALIVA,J. Úvod do studia výtvarné výchovy. Olomouc:UP, 1994. ISBN N.DVOŘÁKOVÁ.,H. Výtvarná výchova na I. stupni. Pracovní sešit pro 1.-3.ročník, 4.-5.ročník. Havlíčkův Brod:Tobiáš, 1998. ISBN N.SLAVÍK,J.,SLAVÍKOVÁ,V.,HAZUKOVÁ,H. Výtvarné čarování. Praha. PdFUK, 2000. ISBN N.

Požadavky

Prezentace a odevzdání seminární práce/výtvarná řada/,účast na seminářích 80%, konzultace.

Garant

Mgr. Petr Exler, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Exler, Ph.D.