Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Galerijní animace (KVV / JGA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / JGA - Galerijní animace, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:Cílem disciplíny je představit studentům základní formu muzejní edukace, kterou je animace, resp. animační program muzea. Prakticky zaměřený předmět vedený muzejním pedagogem z praxe bude realizován přímo v partnerské muzejní instituci Muzeum umění Olomouc a zaměří se na pěstování základních profesních kompetencí budoucích muzejních pedagogů. Po teoretickém představení této specifické formy muzejní edukace, která je zvláštní svým spojením intelektuálních činností s činnostmi praktickými, ?oživujícími?, se studenti seznámí s praktickými příklady edukačních programů daného muzea a jejich strukturou. Pod vedením vyučujícího studenti sami připraví a zrealizují dílčí výtvarné či jiné etudy, které svým principem, technologií nebo obsahovým zaměřením navazují na vybraný exponát. Důraz bude kladen na individualizaci edukace, na aktivní učení a učení prostřednictvím praktických činností.Základní témata:muzejní edukaceanimace v systému organizačních forem muzejní edukacestruktura animacepříprava animačního programu

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by studenti měli být schopni aplikovat teoretické poznatky muzejní pedagogiky do praxe a vytvářet vlastní animační program.

Literatura

JŮVA, Vladimír. (2004). Dětské muzeum : Edukační fenomén pro 21. století. Brno : Paido. ŠOBÁŇOVÁ, Petra. (2012). Edukační potenciál muzea. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci. HORÁČEK, Radek. (1998). Galerijní animace a zprostředkování umění. Brno : Akademické nakladatelství Cerm. ŠOBÁŇOVÁ, Petra. (2012). Muzejní edukace. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci. JAGOŠOVÁ, Lucie, JŮVA, Vladimír a MRÁZOVÁ, Lenka. (2010). Muzejní pedagogika: Metodologické a didaktické aspekty muzejní edukace. Brno: Paido.

Požadavky

Účast na výuce.Aktivní spolupráce během výuky, plnění domácích úkolů zadaných pedagogem.

Garant

Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.