Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management kulturních projektů (KVV / JMKPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / JMKPK - Management kulturních projektů, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:Cílem tohoto bloku je připravit studenty i v oblasti manažerských dovedností. Student získá nejen znalosti o financování kulturních aktivit, o tom, odkud pocházejí finanční zdroje, ale také praktické zkušenosti jak o ně požádat. Absolvent se bude orientovat v systému grantů a nadací, získá základní znalosti v oblasti firemního a individuálního dárcovství a sponzoringu a v neposlední řadě bude umět napsat projekt se všemi jeho náležitostmi.Základní témata:Typy kulturních institucí a jejich právní formy, úvod do financování nejen vzdělávacích aktivit muzeí a galeriíProjekt: definice, proč existují projekty, jejich struktura, projektový cyklusProjekt: analýza potřeb, časová realizaceProjekt: náklady projektu, příprava rozpočtuProjekt: cíle projektu, Bloomova taxonomiePraktická část ? zpracování animačního záměru do podoby projektuŽádost o grant, formulář žádostiDotační a grantové příležitosti, finanční zdroje regionální, státní, mezinárodníNadace, firemní, komunitní a zahraniční nadace, nadační fondy, zdroje EU, zahraniční dárciZáklady firemního a individuálního fundraisingu, právní rámec fundraisingu, etické aspektyProjekt: příklady dobré praxeEvaluační metody projektuZhodnocení cvičných projektů, doporučení a poučení z nejčastějších chyb, reflexe celého bloku

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by studenti měli být schopni vytvářet vlastní úspěšné projekty.

Literatura

JUREČKOVÁ, Veronika. (2007). Financování a řízení kulturních projektů. In Škola muzejní pedagogiky 5. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci. SLAVÍK, J. (1999). Hodnocení v současné škole. Portál. KESNER, L. (2005). Marketing a management muzeí a památek. Praha: Grada Publishing. PASCH, M. a kol. (1998). Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha: Portál. LEDVINOVÁ, J. (2002). Základy fundraisingu. Praha: ČCF.

Požadavky

Účast na výuce.Zápočtová práce: Zpracování vlastního projektu, jehož tématem bude muzejní výchovně vzdělávací program.Studium opory JUREČKOVÁ, Veronika. Financování a řízení kulturních projektů. In Škola muzejní pedagogiky 5. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2007. s. 31-87. ISBN 978-80-244-1870-4.

Garant

Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Veronika JurečkováMgr. Veronika Jurečková