Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pracovní listy v muzejní edukaci (KVV / JPLK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / JPLK - Pracovní listy v muzejní edukaci, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:Cílem disciplíny je vybavit absolventa dovednostmi potřebnými k přípravě a realizaci funkční textové didaktické pomůcky, která má v muzejní edukaci již své pevné místo. Jde o pracovní listy, jejichž příprava je v rámci disciplíny pojímána v celém komplexu činností: od výběru vhodného tématu, přes didaktickou transformaci učiva až po návrh grafického řešení a jeho realizaci ve vhodném grafickém programu. Studenti vytvoří koncepci, strukturu a grafický návrh animačních pracovních listů, tak aby podporovaly proces učení v muzeu. Důraz bude kladen na schopnost vyjádření daného tématu grafickými prostředky se zřetelem na interaktivitu a schopnost přenosu informací. Realizace návrhů proběhne pomocí příslušného grafického SW (Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Corel Draw).Základní témata:pracovní listykoncepce, struktura a grafický návrh animačních pracovních listůgrafické prostředky, realizace návrhů v programech Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Corel Draw

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by studenti měli být schopni připravit a realizovat funkční textovou didaktickou pomůcku.

Literatura

AMBROSE, G., HARRIS, P. Grafický design - Designové myšlení. Brno: Computer Press, 2011. ISBN 978-80-251-3245-6.DABNER, D. (2004). Grafický design v praxi. Slovart. WILLMORE, B. (2002). Mistrovství v Adobe Photoshop 7. Computer Press Praha. KOČIČKA, P. ? Blažek, F. (2000). Praktická typografie. Computer Press Brno. BERAN, V. (1994). Typografický manuál. Náchod. DUSONG, J.-L. ? SIEGWARTOVÁ, F. (1997). Typografie (od olova k počítačům). Praha. CHORÝ, Tomáš. (2007). Vybrané kapitoly z typografie ? základní pojmy a pravidla. In Škola muzejní pedagogiky 7. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci.

Požadavky

Znalost příslušného SW, vlastní počítač, tiskárnaPraktická realizace konkrétních úkolů dle pokynů vyučujícího ? student vytvoří koncepci, strukturu a grafický návrh animačních pracovních listů.

Garant

ak. soch. Tomáš Chorý, ArtD.Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.

Vyučující

ak. soch. Tomáš Chorý, ArtD.