Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Keramika 1 (KVV / KER1B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / KER1B - Keramika 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s oborem, základy technologie a historie. Modelování jednoduchých nádob pomocí základních technik s výrazným výtvarným akcentem. Drobná plastika - objekt na dané téma. Pálení v elektrických pecích, glazování, plavení hlíny, orientace v keramickém provozu. Výuka je doplněna přednáškami z technologie a historie oboru včetně přehledu současné výtvarné scény.

Získané způsobilosti

Schopnost realizovat trojrozměrné objekty v materiálu rozličnými způsoby. Základní znalost technologie a historie oboru. Způsobilost ve zvoleném historickém období.Obeznámenost se současnou výtvarnou scénou.

Literatura

PIJOAN,J. Dějiny umění. Odeon,Praha, 1977. MORANT,H. Dějiny užitého umění. Praha, 1983. BRAUNOVÁ,A. Kouzlo keramiky a porcelánu. Práce, Praha, 1985. MEDKOVÁ,J. Řeč věcí. Horizont, Praha, 1990. RADA, P. Techniky keramiky. Praha, 1990. ISBN 80-85277-47-6.WARSHAWOVÁ,J. Velká kniha keramiky. Rebo Production CZ,Dobřejovice, 2001.

Požadavky

Schopnost transformovat výtvarnou představu v trojrozměrném díle. Vytvořit variabilní kolekci spolu kooperujících dílů v jednotné koncepci výtvarného záměru.Pravidelné konzultace návrhu, účast na seminářích minimálně 80%.Seminární práce z vybrané historické epochy.Individuální práce na úkolech mimo výuku v ateliéru, odpovědnost za svěřený prostor.Dodržování systémových a hygienických pravidel, poučení o bezpečnosti práce.Spoluúčast na zajištění pravidelného chodu provozu./ Plavení hlíny, třídění a značení glazur, nakládání a vykládání pecí, atd./

Garant

MgA. Robert Buček, Ph.D.

Vyučující

MgA. Robert Buček, Ph.D.