Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kresba a grafika 2 (KVV / KG2MK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / KG2MK - Kresba a grafika 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teoretický vstup ? problematika grafiky, její výrazové prostředky, nástroje, techniky a jejich dělení podle způsobu tisku2. Historie grafiky, dělení dle oborů na grafiku volnou, užitou, reprodukční a dekorativní (ilustraci).3. Grafické sounáležitosti (papír, tisk, stavy, autorské tisky, tiskařská značka), vybavení grafické dílny4. Přípravné grafické techniky a jejich využití v MŠ: Gumotisk, rytá kresba5. Přípravné grafické techniky a jejich využití v MŠ: Kreslený monotyp neboli protisk, hry s otisky (tiskátka, otisky přírodnin)6. Výrazové možnosti tisku z výšky: tisk ze šablon (práce na volné téma)7. Výrazové možnosti tisku z výšky: tisk z koláže textilní a papírové = papírotisk atd. (práce na volné téma)8. Výrazové možnosti tisku z výšky: linoryt (práce na volné téma)9. Výrazové možnosti tisku z výšky: tisk z asambláže (práce na volné téma)10. Výrazové možnosti tisku z výšky: slepotisk (práce na volné téma)11. Výrazové možnosti tisku z hloubky: suchá jehla (práce na volné téma)

Získané způsobilosti

Osvojené základní výtvarné dovednosti využitelné ve vyučování výtvarné výchovy v mateřské škole.

Literatura

Bouda, C. Grafické techniky. Hejný, J. Kresba, malba, grafika. Roeselová, V. Linie, barva a tvar ve výtvarné výchově. Pokorný, P. Naučte se grafiku. Fikari, R. Přehled grafických technik. Petr, Z. Příručka umělce grafika - grafický slovník. Krejča, A. Techniky grafického umění. Roeselová, V. Techniky ve výtvarné výchově. Nedvědová, Zatloukalová. Výtvarná tvorba.

Požadavky

K zápočtu a zkoušce je třeba:- pravidelná účast na semináři- předložit kompletní kolekci výtvarných prací (školních i domácích), odevzdat požadované písemné práce- úspěšné zvládnutí testu z teorie kresby a grafiky

Garant

Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.