Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kreativní práce s textilem 2 (KVV / KPT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / KPT2 - Kreativní práce s textilem 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prostřednictvím výtvarné tvorby vést studenty ke kreativnímu vztahu k textilnímu materiálu a textilním technikám, k seznámení s některými tradičními předtkalcovskými technikami, k poznávání haptických i vizuálních vlastností textilií a jejich výtvarných a smyslových možností. Při realizaci volné práce dovést studenty k pochopení symbolické úlohy textilu v minulosti i současnosti.

Získané způsobilosti

Prostřednictvím textilních materiálů a práce s nimi rozvíjet tvořivost u dětí na ZŠ.

Literatura

KYBALOVÁ, L. Alternativy tapiserie české a slovenské. Brno, 1991. CIKÁNOVÁ , K. Objevujte s námi textil. Praha, 1996. ISBN 80-85277-85-9.SKARLANTOVÁ, J., VECHOVÁ, M. Textilní výtvarné techniky. Plzeň, 2005. ISBN 80-7238-319-1.HOLEČKOVÁ, K. Batika a batikování. HLAVÁČKOVÁ, K., HICKS, S., KOUDELKA, J., LÉVI-STRAUSS, M. Sheila Hicks. Praha, 1992. ISBN 80-7101-015-4.VONDRUŠKOVÁ, A., KAPRASOVÁ, L. Šikovné ruce. Praha.

Požadavky

Výtvarná práce doplněná o text a fotodokumentaci.Účast na seminářích - 80 %.

Garant

PaedDr. Taťána Šteiglová, Ph.D.