Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kresba a grafika 2 (KVV / KTKR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / KTKR2 - Kresba a grafika 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je studentova samostatná práce na zadaných úkolech, korigovaná následnými konzultacemi s pedagogem. Jednotlivé úkoly jsou zaměřeny na pozorování (realistická kresba), schopnost pracovat s vlastními vizemi a pocity formou abstraktní struktury na velkém formátu, schopnost vyjádřit objem a prostor racionálními zobrazovacími metodami (perspektiva), vyprávět vlastní příběh obrazovou formou (např. komiks) a v závěru realizovat vlastními silami grafický list (linoryt).

Získané způsobilosti

Získání základních pedagogických kompetencí v předmětu Kresba a grafika.

Literatura

KREJČA,A. Grafické techniky. Praha, 1990. ISBN N.HARRISON,H. Kreslení tužkou a pastelem. Praha, 2000. ISBN N.CIKÁNOVÁ,K. Kreslete si s námi. Praha, 1992. ISBN n.ROESELOVÁ,V. Řady a projekty ve výtvarné výchově. Praha, 1997. ISBN N.AGTE,R. Slovník světové kresby a grafiky. Praha:Odeon, 1997. ISBN N.ROESELOVÁ,V. Techniky ve výtvarné výchově. Praha, 1996. ISBN N.PARRAMON,J.M. Velká kniha o kresbě. Praha, 1996. ISBN N.

Požadavky

Vytvoření souboru vlastních prací (techniky kresba a grafika). Základním požadavkem je také studentova samostatnost při realizaci všech uložených úkolů a respektování závěrů průběžných konzultací. 90% účast v seminářích je vzhledem k charakteru studia podmínkou.

Garant

Mgr. Petr Exler, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Exler, Ph.D.ak. soch. Tomáš Chorý, ArtD.doc. Mgr. Petr Jochmanndoc.ak.mal. Jiří Krtička