Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování a prostorové vytváření (KVV / MPRVJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / MPRVJ - Modelování a prostorové vytváření, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Modelování v keramickém ateliéru a tvorba objektů či asambláží v sochařském ateliéru spolu s přednáškami o sochařství 20. století směřují k pochopení trojrozměrného uměleckého díla a naznačují praktické uplatnění v pedagogickém procesu.

Získané způsobilosti

Schopnost tvořivé reflexe materiálového a předmětného světa a její uplatnění v pedagogickém procesu.

Literatura

Edvard Lucie-Smith. ARTODAY. Slovart, Bratislava , 1996. ISBN n.Judith Collins . Sculpture Today . London , 2007. ISBN n.Vojtěch Volavka. Jak vzniká socha. Praha, 1956. ISBN aaa.Alberto Giacometti. Moje skutečnost. Praha, 1998. ISBN aaa.László Moholy-Nagy. Od materiálu k architektuře. Praha, 2002. ISBN aaa.Kolektiv autorů. Od Rodina po Moora. Praha, 1973. ISBN aaa.Petr Wittlich. Sochařství české secese. Praha, 2000. ISBN aaa.Maurice Merleau - Ponty. Viditelné a neviditelné. Praha, 1998. ISBN aaa.Gaston Bachelard. Voda a sny, Esej o obraznosti hmoty. Praha, 1997. ISBN aaa.

Požadavky

Aktivní přítomnost na výuce 80%, s materiálovou a koncepční přípravou.

Garant

ak. mal. Mária DanielováMgr. MgA. Veronika Selingerová, ArtD.